Supermarkten, pick up points, de juiste locatie, en inzicht in gemeentelijke bekendmakingen.

Nog niet zo lang geleden was er geen verband tussen Supermarkt en Pick Up Points. Dat is nu wel veranderd. Het drive-through concept heeft, in iets andere vorm, maar met éénzelfde functionaliteit zijn weg gevonden naar de supermarkt. Vooraf bestellen en betalen en vervolgens langs rijden om de boodschappen op te halen. Handig, maar locatie is hier natuurlijk super belangrijk. Een goede analyse van gemeentelijke bekendmakingen is belangrijk om de juiste locaties te vinden voor pick up points. Gemakkelijk aanrijden en wegrijden, liefst zonder belemmering voor parkerende gasten of belemmering door verkeersdrukte, is een absolute pré om het pick up point goed te laten functioneren.

Als je deze discussie volgt op retail platforms als bijvoorbeeld supermarkt en ruimte http://www.supermarktenruimte.nl, dan zie je dat deze ontwikkeling ook gevolgen voor de toepasbaarheid van bestaande locaties. Is de trend van toepassing of wenselijk voor alle locaties? Welke locaties zijn geschikt en welke niet? Spelen bestemmingsplanregels een rol? Kan er überhaupt aanpassing plaatsvinden? En wat doet de concurrentie,… zij overwegen waarschijnlijk hetzelfde terwijl het potentieel aan top locaties schaars is!

De juiste locatie
Hoe scan je de markt en vind je de juiste locatie in dergelijke situaties? Inspecter biedt een internet based tool die in staat is te zoeken naar locaties die geschikt zijn voor toekomstige vestigingen. Alle bestemmingsplannen en alle gemeentelijke bekendmakingen die digitaal gepubliceerd zijn worden door zoekmachines (robots) doorzocht op zoekwoorden en criteria per gemeente. Dat kan voor enkele of meerdere gemeenten, maar ook via een abonnement voor geheel Nederland. Vervolgens wordt periodiek teruggekoppeld middels email of een viewer omgeving welke geschikte locaties of percelen er zijn in die gemeentes. De tool is een efficiënte aanvulling in het proces om goede locaties te vinden en vervangt grotendeels het handmatige zoekwerk in gemeentelijke bekendmakingen via een veelvoud van bronnen per gemeente. Bovendien hoef je niet meer per perceel te zoeken, maar zoek je per gemeente op geschiktheid van locaties. Hierdoor kan sneller in het proces kostbare tijd besteed worden aan het analyseren van beschikbare locaties die aan de basis criteria voldoen!

Kijk ook op onze website www.inspecter.nl voor meer informatie over gemeentelijke bekendmakingen per excel en kml, en bekendmakingen op de Inspecter ProViewer. Je kunt je ook overtuigen van de kwaliteit en volledigheid van onze data door een demo. Neem hierover contact op met: info@inspecter.nl.

 

Interessant? Deel dit bericht.
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on print