Optimaal gebruik van de digitalisering van ruimtelijke ordening

Stel: u kunt uit de veelvoud van publicaties ruimtelijke ordening en bekendmakingen – van Nederlandse provincies en gemeenten – de door u gewenste informatie halen? Stel: u kunt de informatie filteren en ordenen per locatie, op de door u gewenste zoekwoorden? Stel: dit bestaat, dit kan. Zou u dan geïnteresseerd zijn in deze dienstverlening? Ik denk dat er een goede kans is dat u dan geinteresseerd zou zijn. Denkt u nu: ach, een mooie droom? Dan kan ik u uit de droom helpen, want Inspecter doet exact wat ik hierboven omschreef. Inspecter leest namelijk alle bekendmakingen van de overheid, rubriceert en filtert de bekendmakingen en maakt op deze wijze mogelijk dat u er een goede analyse van maakt. Die u in staat stelt om sneller en beter te werken.

Digitale bekendmakingen

Sinds de digitalisering van ruimtelijke ordening, waarbij iedere gemeente in Nederland vanaf 2010 haar publicaties (bijv. vergunningsaanvragen en bestemmingsplanwijzigingen) digitaal moet publiceren, is dit mogelijk. Maar dan moet je wel een zoekfunctie bieden die alleen de locaties die voor jou relevant zijn doorzoekt op relevante criteria. Want anders moet je veel te veel data doorlopen en beland je van de regen in de drup.

Het nu mogelijk de data te scannen en te rubriceren. En dat niet alleen op adresniveau, maar op perceel niveau; de administratieve geografische basis voor o.a. adressen en eigendommen (bijv. BAG). Geografische informatie kan op deze wijze heel precies doorzocht worden.

Analyse

Inspecter biedt verschillende mogelijkheden om bekendmakingen op het gebied van ruimtelijke ordening efficiënt en effectief te doorzoeken. U bent veel minder tijd kwijt bent met het napluizen van lokale bronnen. De bekendmakingsservice en ProViewer van Inspecter maken gebruik van een zoekfunctie waarbij alle bekendmakingen van alle gemeenten en provincies dagelijks doorzocht worden. Deze kunnen vervolgens ingezien worden (via Excel of de ProViewer), waarbij je zelf aangeeft welke filters je toe wilt passen. En dat op perceelniveau. Veel exacter kan het niet. En bovendien, de snelheid en het gemak leveren meer tijd op voor verdieping in en reactie op de bekendmakingen die er echt toe doen! Je krijgt dus een analytisch tool dat je in staat stelt een betere analyse te maken voor minder kosten in minder tijd.

Voor meer informatie over Inspecter en de bekendmakingsservice: kijk op onze website (www.inspecter.nl), of mail of bel Henk van Gelderen voor een vrijblijvende kennismaking! Tel: 088-1111685/henkvangelderen@inspecter.nl

Interessant? Deel dit bericht.
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on print